Urmariti-ne pe Facebook

Ulei din seminte de susan

Uleiul de susan se produce prin presarea la rece a semintelor de susan, folosite in principal in industria alimentara.

Putini sunt cei care cunosc faptul ca uleiul de susan are proprietati terapeutice excelente.

Uleiul de susan este un ulei foarte bogat in proteine, vitaminele B1, B2, E, calciu, fier si grasimi.

Uleiul de susan este un ulei cu un trecut nobil, apreciat la fel ca si cel de masline. Cu un parfum usor si un gust plin, uleiul de susan este un popular ulei de gatit.

Uleiul de susan are un continut mare de acid linoleic si vitamina E. Acidul linoleic ajuta la reducerea colesterolului in sange, de crestere a rezistentei si a energiei.

Uleiul de susan va fi extrem de potrivit pentru a praji in ulei legume sau carne (de pui sau fructe de mare), oferind un plus de savoare in sosuri ori salate.
Datorita continutului bogat de vitamina E, lecitina si minerale, uleiul obtinut din susan are efecte antivirale, antifungice si antioxidante.

Uleiul de susan consumat in detrimentul altor uleiuri contribuie la deblocarea arterelor, inhiba multiplicarea celulelor canceroase in cazul cancerului de colon, combate congestia nazala si contribuie la vindecarea sinuzitei. De asemenea, uleiul de susan reduce tensiunea arteriala, daca e folosit la gatit.

Daca uleiul de susan este benefic pentru consum din atatea puncte de vedere, este lesne de inteles ca si in tratamente cosmetice va avea efecte miraculoase