Urmariti-ne pe Facebook

Ulei din germeni de porumb

Acest tip de ulei este obtinut din germeni de porumb si a fost conceput pentru a fi folosit mai ales pentru gatit, datorita punctului sau inalt de prajire (temperatura la care ajunge sa fiarba). Acest lucru il recomanda pentru gatirea alimentelor care au nevoie de prajire prelunga. El a devenit in timp o alternativa preferata pentru prajeli, surclasand in anumite zone uleiul de floarea soarelui .

Este bogat in trigliceride si acizi grasi polinesaturati, printre care si omega 6 si omega 3, fiind sarac in colesterol. Prezenta acestor acizi i-a facut pe unii cercetatori si medici sa sustina ca acest tip de ulei are efecte negative asupra sanatatii, insa parerile potrivit carora uleiul de porumb este mai sanatos decat cel de floarea soarelui continua sa existe.

Uleiul de porumb reprezinta o sursa importanta de acizi grasi esentali omega 3 si omega 6. Uleiul de porumb contine vitaminele din grupa B, C, D, E, fosfatide, microelemente,(fier, mangan, cupru, crom, aluminiu). Are un continut sporit de vitamina E circa de 2 ori mai mult decat uleiul traditional de floarea soarelui.