Urmariti-ne pe Facebook

Ulei din boabe de soia

Uleiul de soia e bun la rinichi. Sarea sterilizata, amestecata cu ulei de soia, se foloseste pentru injectii subcutanate care cresc rezistenta organismului la tuberculoza. Uleiul de soia e folosit in afectiunile rinichilor, ale sistemului nervos, creste imunitatea organismului, imbunatateste activitatea intestinului. Vitamina E din uleiul de soia stimuleaza activitatea musculara, impiedica ingrasarea peste masura, imbunatateste consumul de oxigen in tesuturi si dezvolta capilarele.

Uleiul de soia contine elemente similare cu cele din untura de peste: lecitina, vitamine din grupa B si E, macro- si microelemente. Lecitina este o fosfolipida care joaca un rol extrem de important in schimbul de grasimi si de colesterol, are actiune lipotropa, reduce acumularea grasimilor in ficat, facilitand arderea lor.

Nu contine colesterol si, mai mult, poate duce la scaderea nivelului acestuia din organism. Pentru a obtine acest lucru, putem sa folosim mai des uleiul de soia in salatele de diverse feluri pe care le mancam.

Uleiul de soia poate duce la o scadere cu pana la 14% a colesterolului. Folosit cu regularitate, previne formarea cheagurilor de sange si a afectiunilor cardiace.

Utilizare: o lingurita dimineata, pe stomacul gol.